C.I.B., FI & EE & GI & RU CH, FI & SE & NO & NORD TCH, FIW-2011, RKFV, NORDVW-2017, FIVW-2017

Karamell-IN Tättähäärä "Hyrrä"

s. 9.5.2009, FI31309/09

Hyrrän tiedot jalostustietokannassa: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI31309/09&R=139

Hyrrä on haaveitteni irski: iloinen, sosiaalinen, persoonallinen rämäpää, joka kuitenkin osaa myös keskittymisen taidon. Se ei pelkää mitään, se tykkää muista koirista ja suorastaan rrrakastaa kaikenlaista toimintaa! Vauhdikas elämä toki vaatii myös lepoa: sohvalla selällään sääret suorina loikoileva koiraneiti on varsin tuttu näky. Hyrrän elämän huippuhetkiä ovat leikit Pinni-siskon ja Vili-veikan kanssa, jäljestyshommat, mökkeily ja kaikenlainen matkailu.

Hyrrä on ihanan luonteensa lisäksi saanut erinomaista palautetta ulkomuodostaan. Jo ensimmäisenä vuotenaan virallisissa sarjoissa Hyrrä sijoittui Suomen Irlanninterrierit ry:n Vuoden Irski-kisassa hienosti 2. sijalle ja oli sen vuoden paras narttu. Hyrrä nauttii näyttelyistä: keikistely kun palkitaan reilulla määrällä makupaloja ja tälle vatsallaan ajattelevalle neidille mikään ei ole parempi kannustin kuin nakit tai lihapullat... ;) Näyttelyhommista Hyrrä viettää tällä hetkellä huilitaukoa ja pyörähtelee näytteillä vain satunnaisesti.

Mejä-treeneissä neito paahtaa menemään kuin höyryveturi. Kokeeseen Hyrrä starttasi pitkästä aikaa kesällä 2015 ja taisi tehdä historiaa jäljestämällä ensimmäisenä irlanninterrierinä Suomessa täydet 50/50 pistettä. Suomen jäljestysvalioksi Hyrrä tuli kesällä 2018 ja samalla vahvistuivat myös Ruotsin, Norjan ja Pohjoismaiden jäljestysvalion arvot.

Olen ikuisesti kiitollinen Nannalle, että hän uskoi käsiini tämän kultahippusen!

Photo: Puuhuilu / Minnamaria Jämsä

Photo: PSPhoto